Into the Open

We stappen in een open landschap. Open door de grote grazers. Omheind voor de grote grazers. We hebben het over de Oostvaardersplassen, met name bekend door de film Een Nieuwe Wildernis. Hier heerst een beleid om de natuurlijke dynamiek zo veel mogelijk vrij spel te geven en zodoende de natuur haar gang te laten gaan. Maar is dit mogelijk? In hoeverre is dit natuurlijk in een gebied dat in 1968 is ontstaan door het aanleggen van de Flevopolder?

Samen met ecoloog en ornitholoog (vogelaar) Frans Vera en met ondernemer, eco-filosofe, imker, en alvleesklierkankerpatiënte Carien de Jonge, verkennen we met Spring College onder begeleiding van Li An Phoa hoe keuzes enerzijds en natuurlijke ontwikkelingen anderzijds continu tegelijkertijd aanwezig zijn.

We bekijken hoe deze interactie zich op het niveau van landschap openbaart samen met de heer Vera, een lokale ecoloog die sinds 1979 betrokken is in de Oostvaardersplassen. En daarbij onderzoeken we hoe het samenspel zich ook voordoet bij onszelf.

Wanneer: vrijdag 29 augustus 2014, Tijd: 15-19:00 (14:30u verzamelen), Plaats: Oostvaardersplassen (Kitsweg 1 Lelystad)FLYER INTO THE OPEN

Iedereen is welkom om mee te wandelen en neemt wat te eten of drinken mee om te delen tijdens de picknick ( ‘potluck’).  De wandeling is ongeveer 6km en zal in het Nederlands plaatsvinden.

Kosten bedragen zoveel als jij het waardeert dat dit soort dingen plaatsvinden en gecontinueerd blijven. Betaling kan van te voren of achteraf, via bank of cash in de hoed na afloop van de wandeling.

140829_SpringCollege_IntoTheOpen The ‘Into the Open’ group in the Oostvaarderplassen, Friday 29th of August 2014.