Wat Bijen ons Leren over Voortleven

(translated: what bees teach us about legacy living)

Wandelen & Dineren met Stadsimker van Rotterdam (maximum aan deelnemers bereikt!)FB_IMG_1454409658883

We lopen door educatieve tuin De Enk in Rotterdam zuid met stadsimker Abderrahim Bouna en jarenlange beheerder van de Enk Gerrit Roukens. We bereiden een diner die jullie nog niet eerder beleefd hebben, onder leiding van culinair kunstenaar Steevy Schipper. Samen zullen we genieten van deze maaltijd.

Abderrahim gaat ons op zondag 24 juli vertellen over zijn leven van bankier tot imkeren en bijenhouder. Over de uitdagingen van alle bloembezoekende insecten in het algemeen en die van honingbijen in het bijzonder. Over zijn visie op het leven en over de natuur in de stad. Over de bloemetjes en de bijtjes. We nemen een kijkje in de bijenwereld zoals je die niet eerder hebt gezien. Over de voedselketen anno nu, wereldwijd en in het bijzonder in Nederland en in Marokko. We nemen een kijkje op de educatieve tuin én wandelen door Tuindorp Vreewijk.

IMG_0364Abderrahim is een bourgondiër en vindt dat samen eten meer is dan je maag vullen. Eten is om te voeden, zowel je lichaam als je geest. We gaan daarom picknicken in de wijk, iedereen neemt wat lekkers mee voor jezelf en om te delen met de groep. Na de wandeling is er tijd voor reflectie en ons onvergetelijke diner. Voor deze speciale gelegenheid hebben we Steevy uitgenodigd om een diner voor ons te bereiden met voornamelijk groenten, kruiden en eetbare bloemen van de Educatieve tuin zelf. Niet alleen de ingrediënten van het diner zijn bijzonder ook de bereidingswijze, maar dat laten we nog een mysterie wat je zelf die dag zal ontdekken.

We zorgen voor vuur, verhalen over hoe wij met ons leven en al onze acties voortleven en wat we daarbij onder andere van de bijen leren. Na deze onvergetelijke dag, ga je met een gevulde buik en een verrijkte geest naar huis.

Wil je dit niet missen? Heel gezellig als je erbij bent en kinderen zijn welkom. Email ons dan: springcollegenl@gmail.com. Indien je Abderrahim of Steevy kent, dan kan je hen ook direct mailen.  Je inschrijving van deelname is rond zodra je betaald hebt naar Spring College bankrekening NL38 TRIO 0254 8451 26 at Triodos Bank, Zeist o.v.v. je naam, aantal deelnemers, 24 juli.

IMG_0343Alle gegevens onder elkaar:

Wanneer: zondag 24 juli

Start: 14:00u, aankomst/inloop vanaf 13:30u; Einde: 21:00, wie wil blijven bij het vuur, kan tot ongeveer 22/22:30u blijven

Kosten: 60 euro per persoon (wandeling + biologisch, lokaal en seizoensdiner) en kom je samen dan is de tweede persoon voor 55 euro en derde persoon 50 euro, kinderen (tot 12 jaar) zijn 10 euro.

Voertaal: Nederlands

Lokatie: De Enk, Rotterdam zuid (details volgen in bevestigingsmail)Slide1

We hebben een minimum aan 16 eters en een maximum van 40 eters.